ساخت هتل

ساخت وبلاگ

ساخت هتل

ساخت هتل هزینه ساخت هر متر مربع هتل مانند هزینه ساخت مسکن بستگی زیادی به قیمت زمینی دارد که هتل در آن ساخته می‌شود. از آنجایی که
ساخت هتل ها مساحت زیادی طلب می‌کنند و معمولاً باید در مناطق استراتژیک شهر باشد. لذا هزینه خرید زمین آن بسیار بالا خواهد بود و سرمایه‌گذاران آن
باید توانایی مالی بالایی داشته باشند. در این مقاله به هزینه ساخت هتل هر متر مربع هتل پرداخته شده است ولی در ابتدا توضیحاتی درباره انواع هتل‌ها، نوع گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند، انواع هتل‌ها و هزینه ساخت آن‌ها ارائه شده است. در ادامه با متری چند همراه باشید.

[caption id="attachment_7421" align="aligncenter" width="1024"]ساخت هتل ساخت هتل[/caption]

ساخت هتل

نوع گردشگر و هزینه ساخت هتل

به طور کلی دو دسته گردشگر به ایران وارد می‌شود. یک دسته گردشگرانی هستند که به منظور سیاحت و دیدن از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی وارد
ایران ساخت هتل می‌شوند. این دسته از گردشگران به دنبال هتل‌های درون شهرها، متل‌های خارج شهر (درون جنگل، کنار ساحل، کوهستانی و بیابانی)، اقامتگاه‌های بوم گردی و هتل‌ها و رستوران‌های بین راهی هستند. دسته دیگر گردشگرانی به قصد مراجعه به مراکز درمانی وارد ایران می‌شوند و معمولاً اقامت نزدیک محل مراکز ساخت هتل درمانی را انتخاب می‌کنند که شامل هتل‌ها، ساخت هتل آپارتمان‌ها، مسافرخانه‌ها و مهمان‌پذیرهای درون شهرها است.

هزینه ساخت

برای دانستن هزینه ساخت هر متر مربع ساخت هتل باید در ابتدا مقصد مسافرانی که قرار است در آن اقامت داشته باشند را مشخص کنید. گردشگران حوزه
سلامت تنها به برخورداری از امکانات رفاهی اهمیت می‌دهند ولی گردشگرانی که به قصد سیاحت و گردش سفر بعضاً به دنبال هتل‌هایی با امکانات لاکچری و تجملی هستند.

با ساخت هتل چه میزان گردشگر وارد ایران می‌شود؟

طبق آمار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال 1396 تعداد 2.159.882 نفر گردشگر بین‌المللی به کشور وارد شده‌اند. درست است این
روند با ساخت هتل از سرگیری تحریم‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است ولی صنعت گردشگری ایران با توجه به چهار فصل بودن کشور، جاذبه‌های تاریخی و
طبیعی خارق العاده پیش‌بینی‌ها مثبتی در رابطه با احداث هتل می‌توان انجام داد.

ارز آوری با ساخت هتل

ساخت هتل از طرفی هم ارز آوری گردشگران بخش سلامت بسیار زیاد است و به 3 تا 5 هزار دلار به ازای هر گردشگر می‌رسد و با توجه به اینکه این
گردشگران مدت اقامت طولانی‌تری نیز دارند، سود حاصل از ساخت هتل به منظور اقامت و رفاه حال این دست گردشگران بسیار بالا باشد.

صنعت گردشگری

متأسفانه به دلیل آماده نبودن بسترهای اقتصادی مناسب صنعت گردشگری  ساخت هتل رشد نداشته است و کمبود هتل‌های 3، 4 و 5 ستاره در ایران
بسیار محسوس است. این امر دلیل دومی هم دارد که آن را می‌توان عدم جذب سرمایه گذار برای ساخت هتل که چهارمین صنعت درآمدزا در ایران است،
دانست.

چه شهرهایی برای ساخت هتل مناسب هستند؟

مسئله اصلی برای ورود به صنعت گردشگری و هتلداری، انتخاب منطقه آن است. پاسخ این سؤال در شرایطی که کشور ایران دارد بسیار آسان است. در مناطقی باید به ساخت هتل اقدام شود که گردشگر زیاد است ولی هتلی برای اقامت وجود ندارد یا کم است. اصفهان، شیراز، مشهد، قم، تهران، کرمانشاه، رشت و ساری از جمله شهرهایی هستند که ورود گردشگر چه خارجی و چه ایرانی در آن‌ها زیاد است و اقامت چندین روز در آن‌ها صورت می‌گیرد. در این بین شهرهایی مانند بندرانزلی، قزوین و ایلام شهرهایی هستند که مسافران اقامتی در آن‌ها ندارند و بیشتر نقش راه مواصلاتی را بی شهرها بازی می‌کنند. احداث متل و رستوران‌های سرراهی برای این گونه شهرها بسیار مناسب‌تر است.

[caption id="attachment_7442" align="aligncenter" width="512"]ساخت هتل ساخت هتل[/caption]

هزینه ساخت هتل در کدام شهرها کمتر است؟

به طبع هزینه ساخت هر متر مربع هتل تا میزان زیادی به قیمت زمین آن بستگی دارد. هزینه زمین در شهری مانند تهران بسیار بالا است و در شهرهایی که مسافر پذیر هستند مانند مشهد، اصفهان، شیراز و … کمی پایین‌تر است. از طرفی در شهرهای بزرگ که قیمت زمین زیاد است می‌توان با خرید زمین‌های حاشیه شهر، اقدام به ساخت هتل کرد ولی این امر را باید در نظر داشت که با خرید زمین ارزان‌تر می‌توان به هتل بزرگ‌تری ساخت ولی هتل بزرگی که بسیاری از اتاق‌های آن خال می‌ماند، ضرر محسوب می‌شود. داشتن هتل کوچک‌تر که در منطقه‌ای استراتژیک واقع است مسلماً مسافر بیشتری خواهد داشت. لذا در انتخاب خود کوشا باشید.

یک هتل استاندارد دارای چه ویژگی‌هایی است؟

هتل‌ها اصولاً باید حداقل دارای یک طبقه زیر همکف، یک طبقه، همکف و یک طبقه روی همکف داشته باشند. طبقه زیر همکف معمولاً به رستوران، فست فود، لاندری، تأسیسات و انباری اختصاص پیدا می‌کند.

سایر طبقه ها:

طبقه هم کف نیز باید شامل لابی، کافی شاپ، نمازخانه مردانه و زنانه، سرویس بهداشتی، بخش اداری، اتاق استراحت و رختکن کارمندان، سالن آمفی تئاتر، اجتماعات، سالن ورزشی و … باشد. طبقه‌های بالای هم کف نیز به اتاق‌های مختلف مخصوص اقامت مسافران را در بر دارد. در طبقه پشت بام نیز در هتل‌های 5 ستاره به بالا به ساخت روف گاردن، استخر، کافی شاپ و … اختصاص پیدا می‌کند.

هر اتاق هتل دارای چه ویژگی‌هایی است و چه نامیده می‌شود؟

  • اتاق یک نفره (Single) دارای یک تخت است که ابعاد و امکانات آن به تعداد ستاره‌های هتل بستگی دارد.
  • اتاق دو نفره توین یا دابل (Double یا Twin) نامیده می‌شود. دابل به اتاق دارای یک تخت دو نفره و توین به اتاق دارای دو تخت یک نفره مجزا گفته می‌شود.
  • اتاق سه نفره (Triple) به اتاقی گفته می‌شود که یا دارای سه تخت تک نفره، یک تخت تک نفره و یک تخت دونفره است.
  • سوئیت (Suite) نیز به اتاقی گفته می‌شود که قسمت جلوی آن مختص پذیرایی و پشت آن اتاق خواب است.
  • آپارتمان (Apartment) هم عبارت است از یک هال و پذیرایی با یک، دو و یا سه اتاق خواب که هر کدام دارای دو تخت است.
  • استودیو (Studio) به اتاق‌هایی گفته می‌شود مبلمان آن‌ها به شکل تخت خواب شو هستند و در نگاه اول به شکل پذیرایی هستند و با تغییر مبلمان به شکل اتاق خواب در می‌آیند.
  • اتاق‌های تودرتو یا کانتکتد روم (Connected Room) به دو اتاق تودرتو می‌گویند، هر دو اتاق به راهرو اصلی هتل راه دارد و هر کدام به تنهایی یک اتاق کامل است و با یک در به یکدیگر راه دارند.
  • کابانا (Cabana) اتاقی است که در طبقه هم کف واقع شده است و پنجره آن به محوطه‌ای باز می‌شود که متصل به استخر شناست.

فیستا سوئیت (Fiesta Suite) این نوع سوئیت‌ها معمولاً برای استراحت بعد عروسی است. در کشورهای دیگر مراسم عروسی در هتل برگذار می‌شود و تمامی مهمانان برای یک شب در هتل اقامت دارند و سوئیت فیستا مخصوص عروس و داماد است.

مراحل و مدراک لازم جهت اخذ مجوز ساخت هتل

برای اخذ مجوز ساخت هتل باید در ابتدا به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراجعه کرد. طبق آیین نامه مصوب این اداره حداقل متراژ زمین جهت احداث هتل 400 متر مربع، هتل آپارتمان 300 متر مربع، سفره خانه سنتی 300 متر مربع و مجموعه‌های گردشگری 5000 متر مربع است. برای اخذ مجوز ساخت هتل باید توان مالی مناسب داشته باشید و توانایی اثبات آن را نیز داشته باشید.

عرصه و زمین مورد نیاز جهت ساخت هتل

علاوه بر این عرصه و زمین مورد نیاز جهت ساخت هتل را داشته باشید و در نهایت هم طرحی توجیه پذیر و مناسب جهت ایده ساخت هتل ارائه دهید. زمان مورد نیاز برای صدور مجوز ساخت هتل 30 روز است، طبقه آن غیر صنفی محسوب می‌شود و دریافت کننده مجوز آن می‌توانند اشخاص حقیقی و حقوقی باشند.

[caption id="attachment_7441" align="aligncenter" width="512"]ساخت هتل ساخت هتل[/caption]

شرایط صدور مجوز کدام‌اند؟

توجیه پذیر بودن طرح گردشگری با توجه به موقعیت مکان مورد نظر برای اجرای طرح شاخص‌های اهلیت سرمایه گذار (شامل توان مالی مجری، توانایی تأمین وثیقه، ارائه گواهی عدم بدهی غیر جاری به سیستم بانکی از مراجع ذیصلاح (بانک مرکزی و سایر بانک‌ها)). پاسخ مثبت استعلام سازمان‌های ذی‌ربط در خصوص احداث تأسیسات گردشگری نحوه تأمین مالی (شخصی یا بانکی و …) مشخص باشد.

هزینه ساخت هر متر مربع هتل به چه عواملی بستگی دارد؟

به طور کلی هزینه ساخت هر متر مربع هتل به زمین، نوع سازه، تعداد طبقات، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، کیفیت مصالح، تعداد ستاره‌های هتل و … بستگی دارد. به طور کلی هزینه ساخت هتل‌های 4 تا 5 ستاره در کلان شهرها به 100 تا 300 میلیارد تومان می‌رسد و در شهرهای کوچک در حدود کمتر از 100 میلیارد تومان است. معمولاً نیمی از این مبلغ سرمایه اولیه است و باقی آن نیز با حمایت‌های دولت از هتلداران و سرمایه داران به صورت تخصیص وام‌های کم بهره تأمین می‌شود.

ضوابط ساخت و تجهیز هتل

هُتِل یا مهمانخانه نوعی مکان مسکونی اجاره‌ای است که معمولاً برای مدت کوتاه به افراد اجاره داده می‌شود. هتل‌ها از امکانات اقامتی و گردشگری شهرها به حساب می‌آیند و بیشتر مورد استفادهٔ مسافران و گردشگران قرار می‌گیرند. هتل‌ها دارای تعداد زیادی اتاق هستند که گاه به چند صد اتاق می‌رسد. علاوه بر
اتاق‌ها و سوئیت‌های اقامتی، هتل‌ها دارای امکانات جنبی گوناگونی هستند. رستوران، استخر شنا، کافی شاپ و سالن اجتماعات نمونه‌هایی از امکانات هتل‌ها هستند. معمولاً مشتریان هتل در اتاق‌ها و سوئیت‌هایی که دارای تخت خواب ، توالت و حمام مجزا هستند ساکن می‌شوند. اتاقهای یک تخته و دوتخته مشتریان بیشتری دارند.

حداقل شرایط لازم براي استاندارد هتلها

حداقل شرایط لازم براي درجه بندي یک هتل در یکی از سطوح درجات ، دارا بودن سطحی از خدمات و تسهیلات است که میبایست در آن واحد به میهمانان عرضه شود.

هتلها در این دستورالعمل در پنج سطح به شرح زیر درجه بندي می شوند.

یک ستاره ، دو ستاره ، سه ستاره ، چهار ستاره و پنج ستاره

حداقل شرایط لازم براي هر یک از هتلها

  •  رعایت حداقل سطح کیفی در قسمتهاي مختلف واحد
  •  یک هتل معمولاً حداقل 8 اتاق خواب را داراست.
  • %75  اتاق خوابها با حمام یا تسهیلات خصوصی
  •  وجود محلی براي صبحانه خوري که متناسب با ظرفیت هتل طراحی شده باشد.
  • وجود سیستم سرمایش و گرمایش قابل کنترل در اتاق خوابها

ساخت و راه اندازی هتل

استاندارد هتل این نکته بسیار حائز اهمیت است که سرمایه گذار همینطور که حجم بسیار زیادی از سرمایه خود را صرف ساخت و راه اندازی هتل می نماید، برای موفقیت مجموعه خود، در بخش های مدیریتی و منابع انسانی هم نیرو های کارآزموده و توانمند را به خدمت بگیرد تا با بکار گیری اصول صحیح مدیریتی به بازگشت
سطح سرمایه و استاندارد هتل سود مجموعه خود کمک نماید.

انواع زیر ساختها و پیش نیازهای بخش های مختلف

  • پیش از اقدام به ساختن هتل استاندارد هتل باید تمام زیر ساختها و پیش نیازهای بخش های مختلف بصورت ریز به ریز تعریف و طراحی گردند و بصورت کاملاً اصولی و کارشناسی عمل شود .
  • در ابتدای برنامه ریزی جهت افتتاح هتل سازی تمام پیش بینی ها باید انجام شده باشداستاندارد هتل  ، نقشه کامل بخشهای مختلف هتل بهمراه لیست تجهیزات و ادوات آنها و جانمایی تجهیزات در این نقشه ها باید از قبل انجام پذیرد ، تا با برنامه ریزی صحیح و اصولی همه چیز در جای خود قرار گیرد .
  • سازه هتل سازی ، سازه ای نیست که یک سرمایه گذار بخواهد پس از چند سال نوع متریال و مصالح مصرفی در آن را تغییر بدهد و از طرفی ، هم نما و زیبایی یک هتل ، و هم کیفیت و استقامت مصالح هتل در قدم اول بسیار مهم و حائز اهمیت هستند .
  • به همین منظور سرمایه گذار و تیم اجرایی مهندسین سازه در هتل سازی باید از مقاومترین و شیک ترین نوع مصالح و متریال و در عین حال خوش نقشه
    ترین پلان برای ساختمان هتل ، اتاقها و سایر قسمتها استفاده نمایند ، تا الگوهای دیداری و جذابیتهای هتل تامین گردد .
  • در ساخت ، تجهیز و راه اندازی هتل سازی باید تمام الگوها به نحو احسن رعایت و اجرا گردند ، از مهمترین این الگوها باید از الگوهای دیداری و زیبایی شناسی و خدماتی و رفاهی نام ببریم .
  • رعایت این الگوها باعث می شود در کوتاه مدت هتل به سرعت شناخته شده و حجم بیشتری از میهمانها را جذب نماید ، در ضمن اینکه برای آن دسته از میهمانهایی که برای مدت طولانی قرار است در هتل سازی اقامت داشته باشند ، فضای هتل تکراری و سنگین به نظر نرسد و بیشتر با آن مانوس شوند .
  • از دیگر الگوهای بسیار مهم که باعث منحصر بفرد شدن هتل سازی می گردد ، رعایت الگوهای حرفه ای و استانداردهای هتلداری می باشد ، گزینش
    پرسنل کارآزموده بخصوص مدیریت کارآمد و نکاتی همچون انتخاب ظروف ، لباسهای شکیل و زیبا و … بسیار مهم و تاثیر گذارند .

در استاندارد هتل اینگونه پروژه ها ابتدا باید پیش نیازهای لازم در هتل سازی تعریف گردند و سپس پلان اجرایی پیاده گردد.

جزییات نقشه هتل 

طرح موجود به همراه زیر زمین در پنج طبقه طراحی شده است
شامل ۴۴ سوئیت است:

  • چهارسوئیت کامل همراه یک اتاق خواب
  • ۹ سوئیت یک تختخوابه
  • ۳۱ سوئیت دو تختخوابه

پلان هتل شامل

  • _ دارای پلان مبلمان شده واحد های مختلف
  • _ دارای چهار عدد نمای مبلمان شده جنوبی ، شرقی ، غربی و شمالی
  • _ دارای دوعدد برش مبلمان شده طولی و عرضی
  • _ طراحی سایت پلان مبلمان شده
  • _ دارای ۱۰ عدد رندر خارجی باکیفیت
  • _ نقشه ها دارای فرمت اتوکدی میباشد

طراحی هتل

در این مقاله کلیات طراحی هتل توضیح داده شده است، طراحی هتل در طول تاريخ مسافران براي استراحت و غذا به مكان‌ها و استراحت‌گاه‌هاي عمومي پناه برده‌اند. روم باستان هنگامي كه به اوج قدرت خود رسيده بود تعداد زيادي مسافرخانه در مسير راه‌هاي عمومي و پناهگاه‌ها يا استراحتگاه‌ها ايجاد كرده بود. اين ها بيشتر براي مقامات دولتي و شخصيت‌هاي كشوري اهميت داشتند. طراحی متل در آسيا،‌استراحتگاه‌هاي كوچك در مسير كاروان‌ها ايجاد شده بود.

ساخت تالار

زوار كه به محل‌هاي زيارتي مي رفتند، ساخت هتل مي‌توانستند ساخت تالار در اين مكان‌ها استراحت كنند و غذاي مورد نياز را به دست آورند. طراحی هتل واژه مهمان‌داري يك واژه قرون وسطايي است و مقصود از آن استراحت گاه يا اقامتگاه مسافران است. هزینه ساخت ویلا در سال ۹۹طراحی مسافرخانه نكته قابل توجه اين است كه هنوز هم در اروپا مهمانخانه‌هايي وجود دارد كه پذيراي مسافران خسته است و به آنها غذا و نوشابه مي‌دهد.

تاريخچه هتل در ايران معاصر

در سال 1306 خورشيدي توسط يك مهاجر روسي به نام خاچيك ماديكيانس كافه‌اي بنام نادري در خيابان نادري تهران داير شد طراحی مسافرخانه و اين شخص براي اولين بار در تهران بكار شيرين‌پزي پرداخت و چندي بعد در جوار كافه نادري، هتلي به همان نـام تأسيس كرد. ساخت هتل براي نخستين‌بار در تهران در رستوران اين هتل بود كه غذاهاي فرهنگي نظير بيفتك و بيف ‌استروگانف و غيره به ايرانيان معرفي شد. طراحی هتل همچنين كافه گلاسه، بستني فرنگي، انواع قهوه‌هاي ترك و فرانسه و انواع نانهاي قالبي براي اولين بار به وسيلة مؤسس اين هتل در اختيار علاقه‌مندان گذاشته شد.

طراحی مسافرخانه

– هتل یک واژه فرانسوی و منظور آن مکانی است که تسهیلات لازم برای اقامت کوتاه مدت مسافر را در مقصد یا مسیر حرکت تامین می کند. به عبارت دیگر هتل یک مجتمع خدماتی است با هدف کسب درآمد که پیشینه آن به انقلاب صنعتی اروپا بر می گردد مراحل ساخت سینماساخت هتل معادل های فارسی آن عبارت اند از: کاروانسرا، مهمانخانه، مهمان پذیر،زائرسرا و مسافر خانه،که صرفنظر از درجه و کیفیت خدماتی آنها در دنیا پیشینه چندین هزار ساله دارند. طراحی هتل این تاسیسات برای کسب و کار و ایجاد درآمد ساخته می شوند، و گرنه اقامت موقت از طریق خیریه، و انواع کم هزینه تری وجود داشته و دارند. میان شیوه مسافرت،سنت و نحوه اقامت موقت رابطه تنگاتنگی وجود دارد.

نقشه طراحی هتل

طراحی متل تا مدت‌ها طراحان به نورپردازي اين بخش اصلاً فكر نمي‌كردند؛ اما اكنون مي‌دانيم كه مي‌توان اين بخش را چنان طراحي كرد كه جالب‌ترين نقطه براي مسافران باشد. منابع نوري كم ولتاژ بهترين انتخاب براي اين فضا هستند؛ طراحی محوطه سازیساخت هتل چون باعث مي‌شوند فضاي يك حمام جذاب‌تر به نظر رسد، برق خاصي به آن مي‌دهد كه يك طراحي قديمي هرگز به آن نمي‌داد. طراحی هتل بدون ترديد در اين فضا آيينه نقطه‌ي اصلي تمركز است. طراحی مسافرخانه براي توليد يك نتيجه‌ي مطلوب بدون ايجاد سايه‌هاي تند در پس اشياء، بهترين راه اين است كه آئينه از پهلو نوردهي شود تا نور ملايمي چهره را روشن كند.

مشاوره طراحی هتل

بی شک نمای ظاهری ساختمان و فضای داخلی هتل در جذب مسافر تأثیر غیر قابل انکاری دارد. امروزه نمای هتل‌ها را بسیار جذاب‌تر از خانه‌ها می‌سازند تا
مسافران همان چند روزی که در هتل هستند، بیشتر لذت ببرند. طراحی هتل باید به گونه‌ای باشد و چنان حس آرامش و هیجان به مسافر بدهد که احساس کند
در خانه دوم خودش ساکن است. در واقع اولویت در طراحی هتل، باید رضایت مشتری باشد. این تنها دلیل زنده ماندن هتل‌ها است و اگر به این مورد مهم توجه
نشود، دیگر مسافری رقابتی برای رفتن به هتل را نخواهد داشت.

فضاهای هتل را به صورت اصولی تقسیم بندی کنید:

در مشاوره هتل حتماً درباره تقسیم بندی فضای هتل دقت کنید. در بخش بندی هتل، باید شرایط مسافران و خدمه را اولویت قرار دهید. به عنوان مثال اتاق معلولان
و افراد کم توان را در طبقه اول یا همکف قرار گیرید. فروشگاه و رستوران بهتر است که در زیرزمین یا همکف تعبیه شوند.

عرض پله‌ها نه خیلی بلند باشد و نه خیلی کوتاه که رفت و آمد و حمل وسایل را برای مسافران و خدمه سخت نکند.

سخن آخر

هزینه ساخت هر متر مربع هتل مانند هزینه ساخت یک خانه با تمام امکانات روز دنیا است. از آنجایی که هیچ نرم افزاری برای این منظور پیش فرض‌هایی در نظر نگرفته است. لذا برای به دست آوردن تخمین‌هایی نزدیک به واقعیت از نرم افزار متری چند استفاده کنید متراژ و ابعاد زمین و ملک، تعداد طبقات روی همکف و تعداد طبقات زیرزمین را به طور دقیق وارد کنید و در مرحله نوع سازه، درجه عالی و در مرحله تأسیسات هوشمند سازی و دیگر گزینه‌های موجود را نیز انتخاب کنید. با این پیش فرض هزینه ساخت هر متر مربع هتل نزدیک به واقعیت برای شما محاسبه خواهد شد.

develiperspro...
ما را در سایت develiperspro دنبال می کنید

برچسب : ساخت هتل,https,behfar,org, نویسنده : alireza alirezaroshani99 بازدید : 490 تاريخ : سه شنبه 1 تير 1400 ساعت: 19:04